Mali nemački električni automobil za 14.000 eura

Mali nemački električni automobil za evropsko tržište, Ari Motors 902, malo je veći od Smarta ForTwo, budući da mu dužina iznosi 2,95 metara, a širina i visina po 1,5 metara, a namenjen je za prevoz dve osobe i laki gradski transport tereta.

Ovo omanje električno vozilo (EV) prednjim delom pomalo liči na novu Hyundai Konu, sa svojom svetlosnom trakom pune širine, dok od pozadi pomalo podseća na Smart #1, zahvaljujući dizajnu stop svetala. Bez obzira na izgled, sama njegova veličina je dovoljna da privuče pažnju ljudi na ulici.

Iako je malo veći od Smarta, Ari 902 može da preveze znatno više stvari od njega, s obzirom na to da raspolaže sa 766 litara tovarnog, odnosno prljažnog prostora. Naime, tehnički je u pitanju lako teretno vozilo, čija nosivost iznosi 190 kg.

Što se tiče pogonskog sklopa, Ari 902 raspolaže sa samo 20 KS (15 kW) i razvija maksimalnu brzinu od 90 km/h. Sa punom baterijom može da pređe od 110 do 200 km, što je na nivou, ili čak i više od mnogo veće električne Mazde MX-30.

Početna cena Arija 902 kreće od 13.990 eura za osnovni Pure model.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор