Mali biznis uz nemačku pomoć

made-in-germany-rs-grb-prijepolje

Opština Prijepolje i nemačka humanitarna organizacija „Help“ potpisali su ugovor o saradnji kojom će u ovoj Opštini biti omogućeno osnivanje 20 malih preduzeća, prenosi „Privredni pregled“.

Saradnja je ostvarena u okviru projekta za smanjenje siromaštva i zapošljavanje marginalizovanih grupa stanovništva. Ciljnu grupu predstavljaju nezaposleni Romi i pripadnici drugih ugroženih grupa stanovništva. Pri tome posebna pažnja usmerena je na mlade i nezaposlene Romkinje kojima će biti omogućen bolji pristup tržištu rada i mogućnostima zapošljavanja i samozapošljavanja.

Projekat je finansiran od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj (SIDA), a sufinansijeri su gradovi i opštine u kojima se projekat realizuje. Vrednost celog projekta iznosi 776.622 eura, dok je za njegovu realizaciju u Opštini Prijepolje izdvojeno 76.000 eura. Ostatak novca predviđen je za sufinansiranje sličnih programa u Vranju, Požarevcu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu i Vladičinom Hanu.

U Opštini Prijepolje je u prethodna dva ciklusa realizacije projekta nemačke organizacije „Help“, namenjenog ekonomski održivom razvoju, potpomognut 51 korisnik.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор