Lidl Srbija uvodi novi program podrške zaposlenima

Nemačka kompanija Lidl Srbija saopštava da je uvela inovativni Program podrške zaposlenima (Employee Assistance Program – EAP), koji će radnicima, ali i njihovim članovima uže porodice, pružiti stručnu podršku u prevazilaženju poteškoća u svakodnevnom životu.

Savetovanje koje nudi program je besplatno, brzo i efikasno, a obavljaju ga licencirani stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti prava, psihologije i finansija. Zaposleni se sa njima mogu posavetovati o raznim pitanjima poput prometa nepokretnosti, naknade štete, problema u partnerskim odnosima, stresa, zavisnosti, depresije, ali i finansijskih nejasnoća oko poreza, osiguranja, zaštite imovine i slično.

Ova podrška je zaposlenima u Lidlu dostupna putem različitih kanala veze, kao što su telefon, portal ili mobilna aplikacija, sa mogućnošću anonimnog pristupa i korišćenja 24 časa dnevno, 365 dana u godini. Na ovaj način kompanija svojim zaposlenima pruža podršku u prevazilaženju izazova kako u profesionalnom, tako i u ličnom životu, sa naglaskom na svakodnevne životne situacije.

Pionirski program podrške zaposlenima u vidu besplatnog i poverljivog savetovanja bitan je i sa stanovišta visokih troškova takvih i sličnih terapija i njihove ograničene dostupnosti. U kompaniji kažu da ovaj inovativni program nije samo resurs za rešavanje problema, već predstavlja i simbol posvećenosti stvaranju zdravijeg i srećnijeg radnog okruženja za sve, prenosi eKapija.

Inače, kompanija Lidl Srbija je poznata po konkurentnim uslovima rada, a nedavno je najavila i dva povećanja plata za zaposlene u prodaji u toku ove godine, jednokratne finansijske isplate, kao povećanje broja dana godišnjeg odmora sa dosadašnjih 22 na 24 dana godišnje, uz mogućnost ostvarivanja dodatnog dana na svake tri godine radnog odnosa, do maksimalnih 28 dana. Pored toga, zaposleni u Lidlu imaju i privatno zdravstveno osiguranje pod jednakim uslovima za sve, mogućnost rada od kuće za radna mesta na kojima je to izvodljivo, kao i mogućnost kontinuiranog profesionalnog usavršavanja u zemlji i inostranstvu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор