Lidl Srbija po treći put sertifikovan kao „Poslodavac partner“

Nemačka kompanija Lidl Srbija po treći put zaredom je nagrađena sertifikatom „Poslodavac partner“, koji konsultantska kuća SELECTIO dodeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima.

Nezavisnim priznanjem stručnjaka iz oblasti ljudskih resursa ponovo je potvrđeno da se Lidl Srbija aktivno bavi unapređenjem poslovnih praksi u ovoj oblasti, kao i da kontinuirano ulaže u dobrobit svojih zaposlenih, prenosi b92.

Prema oceni, poseban fokus i najbolje rezultate u praktičnom delovanju Lidl Srbija je ove godine pokazao u oblastima inkluzivne korporativne kulture koja zaposlenima obezbeđuje osećaj pripadnosti kompaniji, kao i u oblasti usavršavanja na radnom mestu, koje počinje i pre prvog radnog dana u kompaniji, što prema oceni stručnjaka, spada u najbolje HR prakse u svetskim okvirima.

– Prakse u sektoru ljudskih resursa, koje kompanija Lidl Srbija razvija, u korak su sa najboljim svetskim praksama, a posebnu težinu posvećenosti zaposlenima daje i to što Lidl posluje u dinamičnoj i zahtevnoj oblasti kao što je trgovina – istakla je vođa projekta „Employer Partner“ u kompaniji SELECTIO Lara Šubić Šuša.

Inače, sertifikat „Poslodavac partner“ je uspostavljen 2005. godine sa ciljem promovisanja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima, a u procesu sertifikacije do sada je učestvovalo više od 200 organizacija iz preko 50 zemalja.

Pored ovog priznanja, Lidl Srbija je dobitnik i prestižnih sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe“ za 2023. godinu, koje dodeljuje Top Employers Institute, vrednujući jasno definisane procese upravljanja ljudskim resursima koji utiču na izgradnju fer odnosa i koristi koje kompanija pruža svojim zaposlenima.

U kompaniji kažu da dobijena priznanja i sertifikati predstavljaju odraz posvećenog odnosa Lidla prema svojim zaposlenima, što potvrđuje činjenica da radnici u ovoj kompaniji imaju petodnevnu radnu nedelju i plaćen svaki minut prekovremenog rada, uz posebne benefite poput privatnog zdravstvenog osiguranja pod jednakim uslovima za sve.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор