Srbija će emitovati još 100.000 turističkih vaučera

Prema najavama iz vlade, podela novih 100.000 vaučera od po 5.000 dinara za odmor u Srbiji najverovatnije će početi već od ponedeljka 12. juna, budući da je 30. juna isto toliko vaučera podeljeno za svega nekoliko sati.

U uslovima se ništa nije promenilo, pa će pravo na vaučere i dalje imati penzioneri, osobe starije od 65 godina života, a ne primaju penziju, nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici posebne i privremene novčane naknade, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa mesečnim primanjima do 70.000 dinara.

Na subvencionisani odmor u svojoj zemlji mogu da računaju i korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, kao i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji su se izjasnili da se bave isključivo poljoprivredom i upisani su u registar gazdinstava, prenosi Kurir.

Vaučer se može iskoristiti isključivo u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta i izvan mesta studiranja, u trajanju od najmanje pet noćenja, a može ga koristiti samo osoba na čije ime glasi i to isključivo u ugostiteljskom objektu za koji je izdat, odnosno u kom je rezervisan smeštaj, s obzirom na to da će ime objekta biti odštampano na samom vaučeru.

Svi zainteresovani za vaučere u obavezi su da na šalterima JP „Pošta Srbije“ podnesu prijavu najkasnije 30 dana pre početka korišćenja aranžmana, što znači da vremenski period od dana podnošenja prijave do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne može biti kraći od 30 dana.

Inače, ukoliko je iznos računa za smeštaj veći od 5.000 dinara, korisnik je dužan da ostatak sume isplati iz sopstvenih sredstava, a ukoliko je manji, vaučerom se pokriva ceo iznos i razlika do 5.000 dinara se ne može više naknadno iskoristiti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор