Spremno još 100.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji

Od utorka 30. maja počeće podela dodatnih 100.000 turističkih vaučera, u iznosu od po 5.000 dinara, za subvencionisani smeštaj u domaćim turističkim centrima, nakon što je početkom godine prva kvota od 100.000 vaučera razdeljena za samo dva dana, javlja Blic Biznis.

Procedura za preuzimanje vaučera se nije menjala, a pravo na njih ima osam grupa građana: penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, korisnici prava na negu drugog lica, zaposleni čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva i studenti.

Vaučer se može koristiti za usluge smeštaja u trajanju od najmanje pet noćenja u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine i mesta prebivališta, kao i izvan mesta studiranja korisnika. Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije, a građanima koji su stekli pravo, Ministarstvo turizma i omladine, dostavlja vaučere preko pošte na kućnu adresu.

Uz prijavu, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije, neophodno je priložiti i ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji smeštaja, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, poput originala penzionog čeka ili rešenja o pravu na penziju, koji se daju na uvid. Zaposleni prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, dok studenti prilažu original potvrde o statusu studenta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор