Lidl Srbija povećava plate i deli bonuse

Sve zaposlene u nemačkom trgovinskom lancu Lidl Srbija u martu očekuje povećenje plata na svim nivoima, kao i jednokratni podsticajni bonusi u visini 50 posto ugovorene zarade, koji će biti isplaćen već sa februarskom platom, najavljuju iz te kompanije.

Tako će više od 3.000 zaposlenih u ovoj kompaniji u martu primiti jednu i po platu, a zatim i uvećanu martovsku zaradu, čime Lidl ponovo pokazuje zbog čega ga smatraju za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u našoj zemlji. Zaposleni na poziciji prodavca u sektoru trgovine hranom imaju nadprosečna mesečna primanja, a najavljeno povećanje plate u proseku će za prodavce iznositi oko 10 posto više na postojeće zarade.

Inače, u prethodnih godinu dana Lidl je svojim zaposlenima na operativnim pozicijama u Prodaji i Logistici podelio novogodišnje vaučere u vrednosti od 24.000 dinara za kupovinu u svojim prodavnicama, kao i jednokratnu isplatu od 30.000 dinara početkom jeseni i povećanje plate od oko 10 posto u martu prošle godine.

Naime, trgovinski lanac Lidl je specifičan po tome što zaposlenima na operativnim pozicijama u Prodaji i Logistici prilikom zaposlenja garantuje ugovorom godišnje povišice plate do navršene četiri godine na datoj poziciji, prenosi b92.

Zbog svega toga, Lidl je nedavno, treći put za redom, nagrađen evropski prepoznatim priznanjem „Top Employer“, koje u fokus stavlja odnos kompanije prema zaposlenima i izdvaja one koje su u toj oblasti postigle najviše standarde.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор