U Beogradu počinje Sajam turizma

Pod sloganom „Kad je odmor nije teško“, na Beogradskom sajmu sutra počinju 44. Međunarodni sajam turizma i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca – Oprema, koji će trajati do 26. februara.

Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvovaće oko 350 izlagača iz 33 države, među kojima i osam novih država sa afričkog kontinenta, a zemlja partner je Kina, koja je pripremila bogat program, od gastronomije do turističkih prezentacija, najavio je koordinator sajma turizma Dragan Žečević i naveo da je izdato svih 10.000 kvadrata izložbenog prostora.

Predstavnik kineskih izlagača Šju Hong izrazio je zahvalnost organizatorima sajma i Ministarstvu turizma i omladine, poručivši da će Kina na štandu „Peking“ predstaviti svoju kulturu i turističke resurse, a da će poseban prostor biti namenjen dostignućima postignutim sa Beogradom. On je istakao da su turistička saradnja i razmena most za unapređenje odnosa Kine i Srbije i način za produbljivanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva.

Prema rečima direktorke Turističke organizacije Srbije (TOS) Marije Labović, Srbija će se predstaviti sa kombinacijom tradicionalnog i modernog, uz primenu novih tehnologija kako bi se posetiocima pružila prilika da virtuelno zakorače na neku od destinacija u našoj zemlji, kako bi se motivisali da svoj odmor provedu upravo na nekoj od njih. Ona je dodala da će u okviru našeg štanda biti predstavljeni i suizlagači, poput JP Skijališta Srbije, Zavoda za zastitu prirode Srbije, Beogradskog muzeja i drugih.

Kako je najavila sekretarka Udruženja za turizam u Privrednoj komori Srbije (PKS) Tijana Maljković, tokom sajma će biti organizovano više od 200 poslovnih B2B sastanaka, koji su veoma značajni za unapređenje i razvoj turizma. S tim u vezi, organizovani su i posebni poslovni susreti sa predstavnicima delegacije Kine, kao i sa članovima delegacije afričkih zemalja. Maljkovićeva je precizirala da će se štand PKS nalaziti u hali 1 i da će se na njemu predstaviti 30 članova.

Radno vreme predstojećih sajmova je od četvrtka 23. februara do subote, od 10 do 19 sati, a u nedelju 26. februara od 10 do 18 časova. Cena pojedinačne ulaznice iznosi 450 dinara, grupne (minimum osam osoba) 300, a poslovne ulaznice sa paketom pogodnosti koštaju 3.000 dinara. Cena parkinga po satu je 200 dinara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор