Lidl Srbija primljena u Forum za odgovorno poslovanje

Članice Foruma za odgovorno poslovanje jednoglasno su prihvatile ulazak kompanije Lidl Srbija u zajednicu vodećih kompanija koje društvenu odgovornost stavljaju u fokus svojih aktivnosti, a na osnovu prethodno predstavljenih aktivnosti Lidla na tom polju.

Naime, na prvom ovogodišnjem sastanku Foruma za odgovorno poslovanje, održanom u prostorijama kompanije Nordeus, predstavnici Lidla predstavili su aktivnosti iz dela svoje korporativne filozofije, kojima podržavaju društveno odgovorno poslovanje. Nemački investitor zvanično u Srbiji posluje od 2010. godine, a aktivno se predstavio ovdašnjoj široj javnosti prošle godine sa otvaranjem 23 svoja maloprodajna objekta u više gradova.

– Kao trgovinski lanac, sa sobom nosimo veliku odgovornost, jer sve što radimo utiče na one koji su nam poklonili poverenje. Svakodnevno prilikom donošenja poslovnih odluka, osim ekonomskih, u obzir uzimamo i društvene i ekološke faktore. Društveno odgovorno poslovanje je važan deo naše korporativne filozofije i upravo zbog toga se trudimo da razumemo naš uticaj na zajednicu, kako bismo mogli da donosimo održive odluke – kaže Martina Petrović, rukovodilac korporativnih komunikacija u Lidlu i ističe da je članstvo u Forumu važno, jer kompanijama omogućava zajednički rad na unapređenju kvaliteta života zajednice kroz podizanje svesti o važnosti odgovornog ponašanja pojedinaca i poslovanja kompanija.

U ovoj godini Forum će nastaviti sa realizacijom programa angažovanja u zajednici, podrške mladima, razvoja socijalnog preduzetništva, uključivanja i osnaživanja malih i srednjih preduzeća, izveštavanja o održivosti i promociji društveno odgovornog poslovanja.

Forum za odgovorno poslovanje je jedina biznis mreža u Srbiji posvećena društveno odgovornom poslovanju i razvoju inovativne korporativne filantropije, s verom da biznis sektor na različite načine može doprineti razvoju društva svojim raznovrsnim resursima i znanjima. Ova organizacija osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, razvijajući alate za upravljanje društveno odgovornim aktivnostima, uz izveštavanje i merenje doprinosa društvu.

Članice ovog Foruma su Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, British American Tobacco, B92, Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, CRH, Delhaize Srbija, Deloitte, Delta Holding, Direct Media, Erste Bank, Eurobank, GSK, IKEA Srbija, Lidl Srbija, Manpower Group, Mercator-S, NIN, Nordeus, Rakita Exploration, Represent Communications, SAGA, Societe Generale Banka, Telekom Srbija, Telenor, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank, Victoria Group, Vip mobile i Vojvođanska banka.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор