Lidl prodaje automobile po diskontnim cenama

Nemački lanac supermarketa Lidl nedavno je najavio da će nemačkim kupcima ponuditi automobile po diskontnim cenama, kroz lizing koji će trajati 48 meseci.

Kompanija je već 2016. godine u rekordnom roku prodala Fiat 500, a sada to ponovo pokušava sa tri modela. Za ovu komercijalnu operaciju Lidl se udružio sa firmom za iznajmljivanje automobila Sixt, prenosi Revija HAK.

Prvi u ponudi je Renault Twingo (Life) koji se prodaje za samo 99 eura mesečno, drugi je Renault Clio 5 (Life) po ceni od 109 eura mesečno, a treći je crossover Kia Stonic, koja se prodaje za 135 eura mesečno.

Iako su Renauti nešto slabije opremljeni, Kia nudi Vision opremu koja uključuje aluminijske felne od 17 inča, Apple CarPlay i Android Auto. Pored toga, Lidl nudi i usluge kao što su dostava vozila, ugovor o održavanju za 20.80 eura mesečno, pa čak i osiguranje.

Pretpostavlja se da će se Lidlova ponuda automobila kasnije proširiti i na druge evropske zemlje, a u međuvremenu treba imati na umu da i drugi trgovački lanci rade slične stvari. E.Leclerc trgovinski lanac iznajmljuje automobile, a od aprila će u ponudi imati novi model Dacia Spring, po ceni od 5 eura na dan. U ponudi su i modeli Renault Twingo, Renault Clio, Fiat Tipo…

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор