Lidl opredelio za osobe sa invaliditetom 150 parking mesta

Lidl Srbija i ove godine nastavlja sa projektom „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta“, koji drugu godinu zaredom u saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije – NOOIS sprovodi u cilju podizanja svesti o značaju poštovanja ove kategorije građana.

U nastavku ove akcije, Lidl je ispred 35 svojih prodavnica širom Srbije obeležio dodatnim tablama više od 150 parking mesta za osobe sa invaliditetom, tako da ih je sada ukupno više od 350, prenosi b92.

– Rešavanje problema nepropisnog parkiranja i podizanje svesti o pravima i potrebama osoba sa invaliditetom za nas je vrlo važan aspekt društveno odgovornog poslovanja, stoga smo vrlo ponosni na rezultate ovog projekta i to što je ova tema postala značajna u javnom govoru i prostoru – poručuje Jasmina Šrndić iz kompanije Lidl Srbija.

U sklopu projekta, Lidl je na svojim parkinzima nastavio i sa postavljanjem obaveštajnog materijala na nepropisno parkirane automobile, a „putujući razglas“ ispred pojedinih prodavnica obaveštava nepropisno parkirane kupce da svoj auto parkiraju propisno. Pored toga, Lidl je poziv na savesno parkiranje uputio građanima i preko edukativnog videa, koji je brzo postao popularan na društvenim mrežama.

Značajnu pažnju prolaznika i kupaca privukla i akcija „blokade“ parkinga od strane osoba sa invaliditetom ispred jedne Lidl prodavnice u Beogradu, tokom koje je na simboličan način javnosti prikazana neophodnost poštovanja tuđih prava i potreba i značaj adekvatnog parkiranja u odnosu na mesta namenjena osobama sa invaliditetom.

Lidl ovim projektom nastavlja da apeluje na širu javnost, sugrađane i kupce u svojim objektima da poštuju pravila parkiranja na mestima označenim za osobe sa invaliditetom, koja su zbog svoje širine i blizine ulazu specijalno namenjena baš onima kojima su takva parking mesta neophodna.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор