Lidl izbacuje deo proizvoda iz ponude u Nemačkoj

Nemački trgovinski lanac Lidl uvešće od oktobra promene u svom asortimanu, tako što će nekoliko proizvoda izbaciti iz prodaje.

Međutim, trgovac mešovitom robom iz Bad Vimpfena nije jedini, s obzirom na to da je i njegov konkurent Aldi ranije najavio da više neće prodavati neke proizvode, piše Fenix Magazin.

Razlog za ovakav potez treba tražiti u zahtevima poslovne održivosti. Posebno će biti na udaru proizvodi poput mleka, ali i mesa i kobasica. Pored toga, verovatno u prodaji više neće biti ni voća ni povrća koji se dopremaju avionom, za šta se kompanija nada da će rezultirati manjim zagađenjem okoline.

Kompanija Lidl je zauzela jasan stav o promeni asortomana, koja će startovati od oktobra, kada će kupci moći da kupe u ovom trgovinskom lancu samo govedinu treće ili četvrte kategorije i to ne iz uvoza, već domaće proizvodnje.

Nešto kasnije nastaće promene i u asortimanu mleka, budući da će od sledeće godine moći da se kupi samo sveže mleko i mleko bez laktoze robnih marki koje proizvode tipove 3 i 4, dok će i dugotrajno mleko, pa time i celokupni asortiman mleka, nešto kasnije takođe biti prebačeno na viši nivo 3. I ova mleka će, kao i meso, isključivo stizati iz Nemačke.

Prema ovim najavama, popularni nemački diskont će ovaj cilj ostvariti godinu dana ranije nego što je to prethodno planirao i najavljivao, pišu nemački mediji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор