Leoniju u Kraljevu potrebno još 2.000 radnika

Nemačka kompanija „Leoni Srbija“ ima potrebu da do kraja godine zaposli još 2.000 novih radnika u svom proizvodnom pogonu u Kraljevu. Za protekle tri i po godine Leoni je u fabrici u Kraljevu, inače najvećoj u Srbiji, do sada zaposlio oko 3.800 radnika, postavši tako najveći poslodavac u tom kraju.

U skladu sa potrebama širenja poslovanja u našoj zemlji, a kako je već najavljivano, Leoni do kraja godine planira da u Kraljevu primi u radni odnos još oko 2.000 ljudi, čime će premašiti prvobitno planirano zapošljavanje ukupno 5.000 radnika, prenose Večernje novosti.

Ovim povodom, u sali Skupštine grada Kraljeva održana je prezentacija nemačke kompanije, kojoj su, pored čelnika lokalne samouprave, prisustvovali i predstavnici Čačka, Kragujevca, Vrnjačke Banje i Knića, kao i lokalne filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog okruga i brojnih drugih ustanova i institucija.

– Naš projekat je započeo svečanim otvaranjem, a naredni veliki korak je zapošljavanje još radnika, ne samo iz Kraljeva već i iz okolnih gradova i opština. U skladu sa tržištem i zahtevima kupaca, u saradnji sa državom i lokalnom samoupravom, radimo na stvaranju bolje budućnosti za naše radnike i njihove porodice – poručio je generalni direktor kompanije „Leoni Srbija“ Pjerluiđi Gione.

Prema njegovim rečima, potrebe kompanije za radnicima su se udvostručile, zbog čega pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže, bez obzira na stručnu spremu i kvalifikacije. Projekat Leonija u Kraljevu u narednih 10 godina trebalo bi da dostigne vrednost od oko milijardu eura, najavio je Gione.

– Prast broja zaposlenih u Leoniju rezultat je zajedničkog angažovanja kompanije, lokalne samouprave i filijale NSZ. U kraljevačkoj fabrici trenutno radi i po troje ljudi iz jedne porodice, a veoma je važno što se tu zapošljavaju mladi ljudi, visokokvalifikovani i nekvalifikovani. U „Leoniju“ ima mesta za sve koji žele da rade, da uče, da se usavršavaju i zarade – naglasio je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор