Leoni zaposlio Nišlije starije od 50 godina

Nakon uspešno završene obuke u nemačkoj kompaniji Leoni za prekvalifikaciju osoba starijih od 50 godina, 25 Nišlija je dobilo sertifikate, a potom i stalan posao u toj kompaniji.

Na inicijativu gradonačelnice Dragane Sotirovski, u leoniju je krajem septembra prošle godine započet projekat zapošljavanja osoba starijih od 50 godina, koji teško pronalaze posao, a još uvek nisu stekli uslov za odlazak u penziju. Najveći broj takvih osoba nekada je radio u velikim preduzećima, da bi, nakon neuspelih privatizacija, ostao bez posla.

– Prezadovoljna sam, tim pre što je inicijativa krenula iz Gradske kuće. Mislim da je ovo dobar recept i za ostale lokalne samouprave, da sarađuju sa kompanijama na svojoj teritoriji. Velika zahvalnost, pre svega, direktoru kompanije Leoni, koji je odmah rekao da mu se ideja jako dopala – rekla je Sotirovski, a prenosi jugpress.

Ideju gradonačelnice podržao je direktor kompanije Leoni Pjerluiđi Gione. Realizacija projekta je započela kroz saradnju Gradske opštine Palilula i niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, a prema najavama, on će biti proširen i na ostale gradske opštine.

– Naša kompanija zapošljava pretežno mladu radnu snagu i mi prihvatanjem ideje gradonačelnice Niša i zapošljavanjem starijih od 50 godina dobijamo radnike sa životnim i radnim iskustvom i postižemo stabilnost u našem radu – poručio je Pjerluiđi Gione i potvrdio da je kompanija zainteresovana za nastavak projekta u saradnji sa svim gradskim opštinama.

Inače, projekt je finansirala Opština Palilula, ali je dala šansu svim nezaposlenim građanima sa teritorije grada da konkurišu za obuku. Predsednik opštine Bratislav Vučković je objasnio da pri izboru jedne od mera zapošljavanja nisu imali dilemu, te su projekat podržali znajući da je u pitanju trajno rešenje za ljude.

– Saradnja sa kompanijom Leoni je uspešna i obuhvata zapošljavanje i drugih kategorija teže zapošljivih lica, kao što su osobe iz domskog smeštaja i hraniteljskih porodica, osobe sa invaliditetom i korisnici novčane socijalne pomoći – rekao je direktor niške filijale NSZ Boban Matić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор