Kreće izgradnja najveće privatne solarne elektrane u Srbiji

Na području veličine 12 hektara u opštini Lapovo uskoro počinje izgradnja najveće privatne bifacijalne solarne elektrane u našoj zemlji, nazvane DeLasol, koja će raspolagati sa 9,913 MW snage, a proizvoditi 15.000 megavat-sati struje godišnje.

– Dobijena je građevinska dozvola, kao i sve druge neophodne dozvole i izgradnja bi trebalo da počne 1. septembra. Nadam se da će sve ići po planu i da će solarna elektrana DeLasol u potpunosti biti završena do početka marta 2023. godine – naveo je investitor Miloš Kostić, a prenosi Energetski portal.

U kompaniji MT-KOMEX, koja je nadležna za izgradnju ove solarne elektrane, kažu da će na specijalno napravljene konstrukcije SONNEN biti postavljeno čak 17.980 solarnih panela.

– Oprema je počela da stiže, čekamo konstrukcije i uskoro će sve biri spremno za početak gradnje solarne elektrane DeLasol – najavljuje Kostić i dodaje da se za bifacijalne solarne panele odlučio jer imaju mogućnost da prikupljaju sunčeve zrake koji se odbijaju o podlogu, zbog čega struju proizvode efikasnije od elektrana sa monofacijalnim panelima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор