Kompanija „VIP mobajl“ nagradila porodične firme

made-in-germany-rs-vip-moblie

Trima najuspešnijim domaćim porodičnim firmama dodeljene su u Privrednoj komori Srbije (PKS) nagrade kompanije „VIP mobajl“, dok je priznanja za izuzetan rad, inovativnost i održivi razvoj dobilo još 10 porodičnih kompanija.

Novčane nagrade kompanije „VIP mobajl“ (“VIP mobile d.o.o.“), u ukupnom iznosu od 900.000 dinara, dobila su preduzeća “Akvapan” iz Čačka, “Geourb Grupi” iz Beograda, i “Mali podrum Radovanović” iz Krnjeva. Priznanja za porodično preduzetništvo, “VIP Biz partner za 2014. godinu” uručena su firmama “Flajflaj Trevel”, “Herba svet”, “Linea Milanović”, “No-kači”, Pan komerc”, “Porodiočna mlekara Veličković”, “Pre-print”, “Tehnokomerc”, “Vukas”, i “Zlatara Andrejević”, prenosi agencija „Tanjug“.

Ukazujući na veliki značaj porodičnih firmi za domaću privredu, predsednik PKS Marko Čadež istakao je da su porodične firme važne i zbog toga što su posvećene lokalnoj zajednici i zbog vrednosti koje promovišu, što je posebno vidljivo u vremenima kada zemlja prolazi kroz period krize.

– Ukoliko se posmatra uloga porodičnog biznisa u razvijenim ekonomijama, kao što su to Austrija i Nemačka, može se videti da dok su velike kompanije otpuštale radnike i smanjivale proizvodnju u vremenima krize, jedini rast dolazio je od malih porodičnih firmi – naglasio je tom prilikom Čadež i izrazio posebno zadovoljstvo što se kompanija „VIP mobajl“, dodelom ovih nagrada i priznanja, fokusirala na afirmisanje porodičnih kompanija.

Svečanosti u PKS prisustvovao je i direktor kompanije „Vip mobajl“ Dejan Turk.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор