KfW pomaže gradnju biotoplana u 12 srpskih opština

Sredstvima obezbeđenim preko nemačke KfW banke, u 12 gradova i opština u Srbiji državna Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima sprovodi projekat izgradnje kotlarnica i toplana na biomasu, koje će početi sa radom već tokom ove i sledeće godine.

– Biomasa ima u Srbiji najveći potencijal u poređenju sa svim ostalim obnovljivim izvorima energije, te će sa novim postrojenjima na biomasu naša zemlja u narednih nekoliko godina znatno povećati udeo energije dobijene iz obnovljivih izvora – kaže direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, a prenosi eKapija.

Prema njegovim rečima, projekat koji sprovodi Kancelarija podrazumeva zamenu kotlova i izgradnju malih toplana na biomasu, koje će prvenstveno grejati škole i druge javne objekte. On je naveo da su do sada izabrani izvođači u Priboju i Mionici, u toku su tenderi u Despotovcu, Loznici i Osečini, u pripremi su javne nabavke u Kladovu i Surdulici, a u toku je i izrada projektne dokumentacije za Svilajnac, Novu Varoš, Arilje, Lebane i Kosjerić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор