BMW sve iznenadio svojim prvim pik-apom

Iako je direktor bavarskog automobilskog premijum giganta pre samo nekoliko sedmica negirao mogućnost proizvodnje kamioneta, BMW je naposletku ipak potpuno iznenadio javnost, predstavivši pik-ap verziju svog novog kupe SUV-a X7.

Radi se o kamionetu sa pet sedišta i ručno napravljenim tovarnim prostorom od ispoliranog drveta. Na prvi pogled je odmah jasno da nije u pitanju vozilo namenjeno klasičnoj komercijalnoj upotrebi, a iz kompanije poručuju da nemaju nameru da ovaj koncept učine serijskim modelom.

Na određenim delovima karoserije BMW je koristio materijale od ugljeničnih vlakana, čime je smanjio težinu vozila za 200 kilograma u odnosu na produkcijsku verziju. Kako navode u BMW-u, njihovi inženjeri su na transformaciji X7 u kamionet radili punih deset meseci.

Koncept ovog vozila biće izložen na predstojećem sajmu motora, zbog čega je za fotografisanje u tovarni deo pik-apa ubačen motor BMW F 850 GS. U kompaniji ovaj tandem opisuju kao “verne drugove kojima je, zahvaljujući izvrsnim voznim karakteristikama, i na asfaltu i na makadamu jedina namena putovanje”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор