Karić preuzeo 4,2 posto vlasništva nemačkog Ajmaksa

Srpski biznismen i investitor Bogoljub Karić preuzeo je 4,2 procenta vlasništva nemačke kompanije Ajmaks koja se bavi nekretninama, objavio je nemački list VirtšaftsVohe, a prenosi Dojče Vele.

Ajmaks poslednjih godina nije baš atraktivan za investitore, pokazuje indeks kompanije na berzi, koji je za četiri godine opao za čak 80 posto, navodi se u tekstu i konstatuje da se iz kase Ajmaksa odliva više novca no što se u nju sliva, kao i da se ta rupa godinama krpila novim kreditima.

Takođe se ukazuje da je Ajmaks u problemu i sa jednim od svojih najvećih projekata u Manhajmu, gde su zbog kašnjenja izgradnje i “novih planiranja” porasli troškovi, a podseća se i da je dobitak kompanije od prodaje dva logistička centra u Srbiji ispao manji od planiranog, pa se zaključuje kako „ostaje da se vidi da li će se srpski milijarder usrećiti sa tom investicijom“.

Inače, Bogoljuba Karića nemački mediji nazivaju srpskim milijarderom i „sumnjivim investitorom“ koji je nekada finansirao Slobodana Miloševića, a kasnije ga tražio Interpol. Nemački mediji takođe navode i da se iz kompanije Ajmaks na pitanje o Kariću zvanično još uvek niko nije izjasnio.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор