Javni poziv za mentoring za 100 preduzeća

made-in-germany-rs-savetovanje

Objavljen je Javni poziv Nacionalne agencije za regionalni razvoj za besplatnu uslugu mentoringa za odabranih 100 preduzetnika ili privrednih društava u trajanju od 50 sati po klijentu, do kraja novembra 2015. godine.

Ovaj projekat Nacionalna agencija za regionalni razvoj sprovodi u saradnji sa akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama i centrima za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva (MSPP) u Subotici, Zrenjaninu, Novom Sadu, Rumi, Beogradu, Požarevcu, Kragujevcu, Kraljevu, Užicu, Novom Pazaru, Nišu, Leskovcu, Vranju, Zaječaru, Kruševcu i Lajkovcu.

Poslovni mentoring je usluga koja podrazumeva dijagnostikovanje i pomoć u pripremi razvojnih aktivnosti, planova i projekata, kako bi se postigli što bolji poslovni rezultati, kao i savetovanje i koordinaciju aktivnosti usmerenih na pristupanje fondovima, novim tehnologijama i konsultantskim uslugama.

Pomoć se odnosi i na pripremu dokumentacije koja se podnosi poslovnim bankama prilikom konkurisanja za programe podrške MSPP, ili pri implementaciji razvojnih aktivnosti, planova i projekata. Mentoring obuhvata i pomoć u pronalaženju poslovnih partnera, kroz republičku mrežu i u mreži Evropske unije (EU), kao i u pronalaženju potrebnih informacija i konsaltinga, prenosi „eKapija“.

Javni poziv je otvoren do 15. maja 2015. godine, a pravo da konkurišu imaju mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici koji se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga, a koja su u većinskom domaćem privatnom vlasništvu, registrovana na teritoriji Republike Srbije, imaju pozitivan poslovni rezultat u prethodnoj godini (za postojeće MSPP), izmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa i koja ne obavljaju delatnost u okviru vojne industrije i ne organizuju igre na sreću ili lutriju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор