Vojvodina subvencioniše nabavku mašina i opreme

made-in-germany-rs-industrija-masina

Objavljen je Javni konkurs Sekretarijata za privredu AP Vojvodine za subvencionisanje ili refundaciju troškova nabavke mašina i opreme radi osavremenjivanja procesa proizvodnje, stabilizacije proizvodnje, investiranja u nova i savremena sredstva za rad i proizvodnju, a u cilju razvoja privrede i preduzetništva u pokrajini.

Bespovratna sredstva se odobravaju za subvencionisanje ili refundaciju troškova nabavke mašina i opreme koja je kupljena u 2015. godini, a najkasnije do dana objavljivanja konkursa, odnosno do 23. aprila ove godine, prenosi „eKapija“.

Refundacija troškova odobrava se u maksimalnom iznosu do 60 posto od ukupne vrednosti mašine ili opreme, na osnovu računa ili otpremnice i izvoda računa iz poslovne banke o plaćanju iste.

Subvencionisanje troškova nabavke mašine ili opreme odobrava na osnovu dostavljenog predračuna ili ponude dobavljača ili prodavca, odnosno predugovora sa prodavcem za njihovu kupovinu. Predračun mora da sadrži isključivo iznos vrednosti mašine ili opreme, bez troškova isporuke, montaže, obuke, carinskih troškova i drugih zavisnih troškova.

U oba slučaja sredstva se odobravaju u visini od najmanje 200.000 dinara, do najviše 1.000.000 dinara sa PDV-om, a krajnji rok za podnošenje prijava je 8. maj 2015. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор