Pokrajina subvencioniše izgradnju silosa

Raspisan je konkurs Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za dodelu bespovratnih sredstava za izgradnju silosa na teritoriji AP Vojvodine u 2015. godini, čiji je cilj razvoj sela i unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Subvencija se dodeljuje za sufinansiranje nabavke opreme za izgradnju novih objekata od pocinkovanog čeličnog lima, namenjenih skladištenju zrnastih poljoprivrednih kultura, minimalne zapremine 150 tona i maksimalne zapremine 400 tona, prenosi „eKapija“.

Obim bespovratnih sredstava namenjenih za investiranje u poljoprivredu, koja se dodeljuju po ovom konkursu iznosi ukupno 50 miliona dinara. Pojedinačne subvencije dodeljuju se u visini do 50 procenata od ukupne vrednosti investicije, bez PDV-a, dok maksimalni iznos po jednoj prijavi može biti do iznosa od 2.5 miliona dinara.

Na ovom konkursu pravo učešća imaju sva fizička lica koja su nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji AP Vojvodine. Prijave na konkurs treba dostaviti na adresu Pokrjainskog sekretarijata, najkasnije do 30. septembra 2015. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор