Novi Sad subvencioniše poljoprivrednike

made-in-germany-rs-agromehanika-traktor

Uprava za privredu Grada Novog Sada raspisala je javni poziv poljoprivrednim proizvođačima sa svoje teritorije, za subvencionisanje dela kamate za kratkoročno kreditiranje poljoprivredne proizvodnje.

Kako je navedeno u saopštenju ove institucije, poziv je objavljen u okviru Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, i namenjen je registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima koja su zainteresovana za kratkoročne kredite kod poslovnih banaka. Krediti se daju za nabavku obrtnih sredstava, na 12, odnosno na 18 meseci, uz učešće Grada u subvencionisanju dela kamate u visini 10 procenata.

Banke koje su ispunile uslove i koje će odobravati poljoprivrednim gazdinstvima subvencionisane kredite jesu “Banka Intesa Beograd-regionalni centar Novi Sad” i “OTP banka – akcionarsko društvo Novi Sad”, prenosi “eKapija”.

Sredstva za subvencionisanje dela kamate na odobrene kredite obezbeđena su iz budžeta Novog Sada i iznose ukupno tri miliona dinara. Tekst javnog poziva objavljen je na sajtu Grada: www.novisad.rs i na oglasnim tablama mesnih zajednica.

– Cilj ovih mera je da doprinesu konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava, kako bi doprineli kvalitetu života ruralnog stanovništva. Takođe, namera nam je da motivišemo organsku proizvodnju koja obezbeđuje zdravije namirnice i zadovoljava ekološke standarde – istakao je Goran Sečujski, član Gradskog veća za privredu.

Krajnji rok za podnošenje zahteva za subvenciju je do utroška sredstava, a najkasnije do 10.10.2015. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор