Opština Zvezdara otvorila šalter za preduzetništvo

made-in-germany-rs-salter

U šalter sali beogradske Opštine Zvezdara od prošle nedelje radi poseban šalter za preduzetništvo, što je početak zajedničke inicijative Privredne komore Beograda, Sekretarijata za privredu Grada i svih gradskih opština.

– Krenulo se sa Opštinom Zvezdara gde su bili najbolji uslovi i najbrže su reagovali na našu ponudu. Nakon toga preći ćemo u Obrenovac, Čukaricu i Lazarevac, a onda ćemo pokriti i sve druge gradske opštine – najavio je Svetozar Krstić, sektetar beogradske Privredne komore, prenosi „eKapija“.

Opštinski šalteri za preduzetništvo pružaće pomoć u primeni zakonskih i poreskih propisa i procedura bitnih za ovu aktivnost, informisaće preduzetnike o postojećim kreditnim linijama i programima pomoći za započinjanje privatnog biznisa. Takođe će pružati informacije i pomagati preduzetnicima u pripremi poslovnih planova, statističkih i finansijskih analiza, analiza tržišta, ili u procesu privatizacije.

Novi opštinski servis pomagaće građanima i u identifikaciji tržišnih mogućnosti u Srbiji i van nje, informisaće preduzetnike o uvoznim i izvoznim procedurama, zahtevima EU i drugih tržišta, carinskim stopama, kvotama, a pružaće informacije i o odgovarajućim obukama i kursevima za start-ap privredna društva.

Uloga ovih šaltera je i da pruži pomoć u identifikaciji i proceni poslovnih ideja, na osnovu rezultata istraživanja tržišta. Budući preduzetnici će tu moći da dobiju informacije i pomoć prilikom registracije privrednog društva, u smislu izbora najprikladnijeg zakonskog oblika, pripreme zahteva za registraciju i slično.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор