Iz Audija stiže još jedan konkurent Tesli

Na predstojećem sajmu automobila u Los Anđelesu nemački proizvođač automobila “Audi” sprema se da predstavi koncept još jednog svog električnog modela, ovoga puta luksuzne električne limuzine “E-Tron GT”.

Audi je sa premijerom SUV-a “E-Tron”, polovinom septembra, ušao u polje produkcijskih električnih modela i time postao konkurent “Tesli”, “Jaguaru” i “Mercedesu”, koji su pre njega već predstavili svoje visokoserijske krosover/SUV modele na struju.

Ambiciozni planovi nemačke kompanije u oblasti elektrifikacije najavljuju čak 12 novih električnih modela do 2025. godine, kojima će biti obuhvaćeni svi Audijevi automobilski segmenti koji su do sada bili pokriveni modelima pokretanim konvencionalnim motorima. Za širok spektar električnih modela različitih veličina, Audi će koristiti četiri mehaničke platforme.

Nakon SUV-a E-Tron, koji je zamišljen kao pandan Teslinom “Modelu X”, Audi sada izbacuje i limuzinu koja će na tržištu konkurisati “Modelu S”. Konceptnu verziju luksuzne električne limuzine, pod oznakom E-Tron GT, bazirane na novoj e-platformi razvijenoj u saradnji sa “Porscheom”, publika će moći da vidi krajem novembra na sajmu automobila u Los Anđelesu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор