„Henkel“ otvorio novu fabriku u Kruševcu

Zentrale_Duesseldorf4.jpg

Nemačka kompanija „Henkel Srbija“ otvorila je u Kruševcu novu „Bref“ fabriku u kojoj će posao naći 220 novih radnika.

U novu fabriku „Bref“ proizvoda, koja će snabdevati 22 regionalna i evropska tržišta, „Henkel“ je uložio 21 milion eura, prenosi agencija „Tanjug“.

– Ova fabrika predstavlja projekat od izuzetnog značaja za „Henkel“, kako u Srbiji, tako i na regionalnom i globalnom nivou. Ulaganje u iznosu od 21 milon eura u novi pogon ima za cilj da podrži dalji razvoj našeg poslovanja, spajajući svetsku stručnost sa lokalnim znanjem – izjavio je nakon puštanja fabrike u rad Bruno Pjaćenca, član upravnog odbora kompanije „Henkel“ na globalnom nivou.

Nemačka kompanija prisutna je u Srbiji od 2002. godine, kada je kupila kruševačku „Merimu“. Po rečima Vojkana Marića, direktora kompanije „Henkel Srbija“ ova nemačka firma uspešno posluje u Srbiji već više od 12 godina, a za to vreme je u srpsko tržište investirala više od 160 miliona eura. Kako naglašava nova investicija je još jedan dokaz strateške uloge „Henkela“ u Kruševcu i veoma je ponosan što su uspeli da stvore nova radna mesta.

Srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je na otvaranju nove fabrike da je rukovodstvu „Henkela“ obećao da će od Vlade Srbije dobiti najveću moguću podršku i dodao da ostaje pri stavu da im ni jedna država u regionu neće ponuditi bolje uslove za investiranje od Srbije.

– Od vas očekujemo i nadamo se novim ulaganjima, a vlada i Grad Kruševac će pomoći, jer nam je cilj da „Henkel“ bude što uspešniji zbog građana Kruševca, Varvarina i Ćićevca, koji ovde rade. Srbija ima poverenje u nemačke kompanije, u „Henkel“, ali i u svoje predstavnike u Kruševcu, kao i u svoje radnike i njihovu marljivost – istakao je Vučić, napomenuvši da je broj nezaposlenih u Kruševcu veliki, ali i da veruje da će taj broj biti drastično smanjen.

Nemačka kompanija Henkel je osnovana 1876. godine i trenutno zapošljava oko 47.000 ljudi. Prošle godine ova kompanija je ostvarila prodaju od 16,4 milijarde eura i operativni profit od 2,5 milijardi eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор