Hemofarm proslavio 64 godine rada

Vodeća regionalna farmaceutska kompanija Hemofarm iz Vršca proslavila je 64 godine uspešnog poslovanja i razvoja, poručivši da je u 2023. godini proizvela 347 miliona pakovanja sa 7,8 milijardi jedinica i da u ovoj godini nastavlja da obara postojeće rekorde i postavlja nove.

Hemofarm je 2006. preuzela nemačka Štada grupa, jedna od vodećih farmaceutskih kompanija u Evropi. Prema rečima generalnog direktora Hemofarma Ronalda Zeligera, kompanija ostvaruje rekordnu proizvodnju iz godine u godinu i ostala je regionalni tržišni lider u izuzetno izazovnim vremenima.

– Hemofarm je treću godinu zaredom proglašen najboljim poslodavcem (Top Employer) u Srbiji i Bosni i Hercegovini, a STADA za najboljeg poslodavca u Evropi za 2024. godinu. Nastavili smo da ulažemo u ljude, procese, inovacije u proizvodnji i širenje portfolija najsavremenijim terapijama. Ove godine u Srbiji je lansiran i prvi krovni brend suplemenata One Two Three, koji predstavlja tri osnovna stuba zdravlja – izbalansiranu ishranu, fizičku aktivnost i dobar san – rekao je Zeliger.

Kao jedan od pionira održivog poslovanja na našim prostorima, Hemofarm je prošle godine predstavio u Vršcu jedan od svojih najvažnijih projekata – multimedijalnu mobilnu platformu STADA EXPO.

– Sledeći put održivog razvoja, težimo da kroz unapređenje i razvoj Hemofarma, doprinosimo razvoju celokupnog društva i edukujemo druge na tom putu. Kroz našu Hemofarm fondaciju nastavljamo da sprovodimo kampanju „Najvažniji poziv u životu“, čiji je cilj povećanje broja donora organa, kako bi se spasili životi oko 2.000 ljudi koji čekaju na transplantaciju. U fokusu Hemofarma je i briga o mentalnom zdravlju i dobrobiti ljudi, kroz aktivan rad na borbi protiv stigme koja prati osobe sa mentalnim poteškoćama – naveo je Zeliger i dodao da, kroz poruku „Pregledaj se“, kompanija različitim regionalnim kampanjama podiže svest o važnosti zdravlja i preventivnih pregleda.

Inače, Hemofarm je počeo sa radom u Vršcu 1. juna 1960. godine, sa svega 30 zaposlenih, a 64 godine kasnije ima oko 4.500 zaposlenih i posluje globalno, na četiri kontinenta. Pored srpskih fabrika u Vršcu, Šapcu i Dubovcu, Hemofarm svoje visokokvalitetne farmaceutske proizvode pravi i u Banjaluci u Bosni i Hercegovini i u Podgorici u Crnoj Gori.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор