Velika ekonomska korist od koncerata Ramštajna u Beogradu

U Beogradu su 24. i 25. maja održana dva spektakularna koncerta nemačkog benda Ramštajn, koja su izazvala neviđeno oduševljenje publike, ali i promovisala srpsku prestonicu kao turističku destinaciju i doneli joj izuzetnu ekonomsku korist.

Na koncerte je pristiglo više od 120.000 ljudi iz različitih delova Evrope i sveta, od kojih je svaki, prema procenama, potrošio između 400 i 500 eura tokom tog vikenda. Prema podacima udruženja HORES, u Beogradu je tokom ta dva dana ostvareno čak 60.000 noćenja, a kapaciteti su bili popunjeni kako u kategorisanom, tako i u nekategorisanom smeštaju.

Naime, nedeljama pred koncerte u beogradskim hotelima je bilo nemoguće rezervisati sobu, a i privatni smeštaj u užem i širem centru grada odavno je bio bukiran, pa su mnogobrojni fanovi nemačkog benda bili prinuđeni da iznajmljuju kuće i sobe u prigradskim naseljima Barajevu, Grockoj, Jakovu, Ledinama, Zemun Polju i slično.

Pored toga, i beogradski restorani i kafići su tokom ova dva dana bili popunjeni do krajnje granice, što je znatno podiglo ekonomsku aktivnost u celom gradu, piše Nova.

Prema pisanju beogradskih medija, koncerti Ramštajna su pokazali da je organizovanje ovakvih događaja od izuzetne važnosti za glavni grad Srbije, pa i šire, jer oni ne samo da privlače turiste i generišu znatan finansijski prihod u kratkom vremenskom periodu, već i promovišu grad kao atraktivnu turističku destinaciju za različita kulturna dešavanja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор