Hemofarm najbolji poslodavac u Srbiji, BiH i Crnoj Gori

Kompanija Hemofarm je drugu godinu zaredom dobila priznanje za najboljeg poslodavca „Top Employer“, koje istoimeni Institut dodeljuje za uslove koje pruža svojim zaposlenima u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Nemačka farmaceutska grupacija Štada, u čijem sastavu posluje i vršački Hemofarm, takođe je proglašena i za Najboljeg poslodavca u Evropi. U kompaniji kažu da sertifikacija Top Employer ukazuje na posvećenost Hemofarma boljim uslovima rada, o čemu svedoči odlična realizacija politike i prakse u okviru ljudskih resursa (HR), kao i brojne pogodnosti koje pruža za razvoj svojih zaposlenih. Potvrđivanjem ovog sertifikata Hemofarm dokazao da je deo poslovne zajednice koja je prepoznata kao lider po kreiranju dobrih uslova za svoje zaposlene, navodi se u saopštenju kompanije.

– Sprovodeći u praksi najviše svetske standarde u poslovanju, Hemofarm je, zahvaljujući kontinuiranim ulaganjem u zaposlene, kroz učenje, razvoj, jedinstvenost i društveno odgovorne inicijative, po drugi put dobio prestižno međunarodno priznanje Top Employer. Ovo predstavlja zajednički trud i uspeh, a zahvalna sam svim kolegama koji su dali svoj doprinos da zasluženo dobijemo ovo priznanje u Srbiji, BiH i Crnoj Gori – izjavila je senior direktorka Ljudskih resursa u Hemofarm grupi Irina Skitjajeva.

Inače, Hemofarm je jedna od osam kompanija u Srbiji koje su dobile ovo priznanje, kao i jedna od dve u Bosni i Hercegovini i jedina u Crnoj Gori. Generalni direktor organizacije Top Employers instituta David Plink ističe da su ovogodišnji dobitnici priznanja uvek pokazivali da brinu o razvoju i dobrobiti svojih zaposlenih čime kolektivno obogaćuju tržište rada.

Priznanje „Najbolji poslodavac“ (Top Employer) jedno je od najznačajnijih priznanja u oblasti ljudskih resursa koje se dodeljuje kompanijama za ispunjavanje strogih svetskih standarda u odnosu prema svojim zaposlenima. Top Employers Institute je osnovan pre više od 30 godina, od kada je sertifikovao 2.053 kompanije iz 121 zemlje i regiona. Računica pokazuje da sertifikovani Najbolji poslodavci imaju pozitivan uticaj na živote više od 9,5 miliona zaposlenih na globalnom nivou, kažu u kompaniji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор