Grupa srpskih lopova hara Hesenom

U Nemačkoj je uhapšena grupa Srba starosti od 18 do 51 godine, zbog krađe metala i alata, i nanete štete koja iznosi najmanje 370.000 eura,

Policija u okrugu Hesen je još 2. septembra formirala specijalnu istražnu grupu za praćenje počinilaca, budući da je otkrila da banda srpskih lopova operiše već duže vreme u Donjoj Saksoniji, Šlezvig-Holštajnu i Hamburgu, a da provale vrši kako bi krala bakar, druge metale i alat, jer njeni članovi na taj način zarađuju za život.

Rano ujutru u sredu istovremeno je pretreseno pet imanja u Bukstehudeu, Himelpfortenu i Hemuru, a na zahtev javnog tužilaštva protiv četvorice glavnih osumnjičenih izdati su nalozi za hapšenje u pretkrivičnom postupku. U četvrtak je pritvor određen i petooptuženom koji se pridružio svojim kolegama u zatvoru u Donjoj Saksoniji.

Međutim, nakon završenog ispitivanja, optuženi osamnaestogodišnjak je pušten iz pritvora jer nisu postojali osnovi za njegovo zadržavanje.

U petak je u Hamburgu pretresen još jedan objekat u kom su pronađeni mnogobrojni dokazi, uključujući i delove ukradene robe. Policijska istraga po ovom predmetu se nastavlja, s obzirom na to da se sumnja da ima još počinilaca.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор