Grocka dobila mobilni centar za reciklažu opasnog otpada

Opština Grocka je prva beogradska opština u kojoj je počeo sa radom mobilni centar za separaciju i reciklažu opasnog otpada.

Prema rečima predsednika Skupštine Grada Nikole Nikodijevića, uskoro se očekuje da ovakvi mobilni kontejneri budu na raspolaganju i građanima drugih beogradskih opština, prenosi Beoinfo.

– Mobilni kontejneri za sakupljanje opasnog otpada imaju veliku ulogu u zaštiti životne sredine. Lokalnim planom za upravljanje otpadom od 2021. do 2030. godine predviđeno je postavljanje ovakvih mobilnih centara. Grocka je prva gradska opština koja je dobila mobilni kontejner za opasni otpad, a kojim će upravljati opštinsko preduzeće „Eko Grocka“ – naveo je Nikodijević i objasnio da građani tu mogu da odlažu stare automobilske gume i akumulatore, motorna ulja, ambalažu od pesticida i drugih toksičnih materija.

Nikodijević je tom prilikom iatakao da u mobilni kontejner treba da se odlaže otpad koji ne bi smeo da se odlaže zajedno sa komunalnim ili drugim vrstama otpada koji se reciklira. Kako je najavio, drugi takav kontejner biće dodeljen Opštini Mladenovac, a preostalih 13 će JKP „Gradska čistoća“ rasporediti prema potrebama.

Puštanju u rad mobilnog centra za separaciju i reciklažu opasnog otpada prisustvovala je sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević, kao i predsednik Opštine Grocka Dragan Pantelić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор