GIZ pomaže srpski turizam, ugostiteljstvo i vinarstvo sa 350.000 €

Preko Projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam”, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) po drugi put u Srbiji će dodeliti subvencije u ukupnom iznosu od 350.000 eura, koje će 42 privatnika iz sektora turizma, ugostiteljstva i vinarstva iskoristiti za unapređenje svojih usluga.

Maksimalni iznos pojedinačne subvencije iznosio je 10.000 eura, na konkurs se prijavilo 146 preduzetnika, poljoprivrednih gazdinstava, vinara, malih i srednjih preduzeća i fizičkih lica koja se bave iznajmljivanjem smeštaja, a oni odabrani među njima novac će većinom iskoristiti za podsticanje energetske efikasnosti i kupovinu neophodne opreme za privatne smeštaje, restorane, hotele i kafiće, navodi se u saopštenju GIZ-a i dodaje da se među dobitnicima našao i jedan pružalac usluga rečnog transporta iz Donjeg Milanovca.

Konkursom je bilo obuhvaćeno osam gradova i opština na teritoriji Istočne Srbije i Donjeg Podunavlja – Zaječar, Negotin, Kladovo, Majdanpek, Golubac, Veliko Gradište, Požarevac i Smederevo, kao i Opština Topola u Centralnoj Srbiji, prenosi agencija Tanjug.

Inače, Evropska unija je do sada usmerila preko milion eura u podsticanje privatnog sektora u turizmu i ugostiteljstvu Istočne Srbije i Donjeg Podunavlja, kroz projekat EU za kulturno nasleđe i turizam, koji sprovodi GIZ. Projekat ima za cilj podizanje celokupne turističke ponude našeg regiona, ali i formiranje prepoznatljivih turističkih destinacija za goste iz celog sveta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор