GIZ i Crveni krst Beograda pomažu dva romska naselja

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) najavljuje da će, u saradnji sa Crvenim krstom Beograda, uručiti donaciju u vidu paketa hrane i higijenskih sredstava porodicama koje žive u dva romska naselja, kao i drugim porodicama na teritoriji glavnog grada koje su socijalno ugrožene usled pandemije korona virusa.

Preko projekta „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, prehrambene i higijenske pakete dobiće 50 socijalno ugroženih porodica iz dva romskog naselja – “Okretnica 75” na Novom Beogradu i “Lazari” na Zvezdari, kao i još 25 socijalno ugroženih porodica. Akcija podele 270 paketa hrane i isto toliko paketa higijenskih proizvoda trajaće tri meseca.

– Ovom intervencijom nastojimo da porodicama u podstandarnim romskim naseljima, ali i drugima, olakšamo da prevaziđu period koji zahteva veliku opreznost i zaštitu – izjavio je viši projektni koordinator projekta Rober Bu, a prenosi agencija Beta.

Prema rečima sekretarke Crvenog krsta Beograda Ivane Marisavljević Dašić, ovakva vrsta podrške je od izuzetnog značaja za socijalno ugrožena lica, naročito u periodu visokog zdravstvenog rizika izazvanog virusnom pandemijom. Ona je istakla da ova donacija predstavlja podršku i Sekretarijatu za socijalnu zaštitu Grada Beograda da što efikasnije odgovori na potrebe korisnika i obezbedi im bolje uslove i socijalnu zaštitu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор