Exit festival od sutra u Novom Sadu

Višestruko nagrađivani internacionalni letnji muzički festival Exit, koji se od 4. do 7. jula i ove godine održava na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, okupiće preko 700 izvođača na više od 40 bina i muzičkih zona.

Na satu Turističke organizacije Srbije se navodi da je Exit, nastao kao studentski društveni pokret 2000. godine, do danas ostao jedini festival u svetu koji je izrastao iz želje za progresom i težnje ka slobodi, prenosi eKapija.

Pored titule „Najbolji evropski festival“ osvojene 2013. i 2018. godine, Exit su još 2007. godine proglasili za najbolji evropski festival i Britanci. O festivalu su pisali svi važni mediji sveta, a priznanja su stigla i od medijskih magnata kao što su CNN, BBC, Time, The Guardian, The New York Times, The Sun, Daily Mail, The Independent, Euronews, Lonely Planet.

Tokom proteklih godina, Exit je ugostio neke od najvećih svetskih muzičkih zvezda, kao što su Pet Shop Boys, Billy Idol, Guns ‘N’ Roses, Franz Ferdinand, Motörhead, Iggy Pop, David Guetta, Massive Attack, Faithless, Cypress Hill, Beastie Boys, Snoop Dogg, Wu-Tang Clan, The Prodigy, Sex Pistols, Kraftwerk, Korn, Moby, Arctic Monkeys, Chemical Brothers, Faith No More, LCD Soundsystem, Nick Cave and The Bad Seeds, Pulp, Jamiroquai, M.I.A., Slayer, Ellie Goulding, Hardwell, Carl Cox i mnogi drugi.

„EXIT Freedom 2018“ je u godini svog „punoletstva“ poslao globalni poziv na slobodu od robovanja materijalizmu, stereotipima i kolektivnim zabludama u kojima se danas nalazi naša civilizacija, a ovaj projekat je okupio preko 355.000 ljudi u pet zemalja.

Sledeći korak u Exit misiji jeste „EXIT Tribe 2019“, u kojem će svi ljubitelji muzike, uticajni pojedinci iz celog sveta, umetnici, sportisti, javne ličnosti, brojni pokreti i organizacije biti pozvani na ujedinjenje sa jasnim ciljem da se zaštiti planeta i celokupan život na njoj, poručuju organizatori.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор