Državne subvencije za investicije u hotelski smeštaj

Uredbom vlade o dodeli subvencija radi privlačenja direktnih ulaganja u turističke kapacitete, podsticaji će se davati za projekte u sektoru usluga hotelskog smeštaja, čija najmanja vrednost iznosi 2 miliona eura i kojima se obezbeđuje zapošljavanje najmanje 70 novih radnika na neodređeno vreme.

Da bi konkurisali, kandidati moraju da garantuju da će se direktno ulaganje održati na istoj lokaciji najmanje pet godina nakon završetka projekta za velika privredna društva, a najmanje tri godine za mala i srednja privredna društva. Uslov je i da se dostignuti broj zaposlenih nakon završetka projekta ne smanjuje najmanje pet godina za velika privredna društva, a tri godine za mala i srednja privredna društva.

U zavisnosti od stepena ekonomske razvijenosti lokala, država će dodeljivati i subvencije u iznosu od 3.000 do 7.000 eura po novootvorenom radnom mestu, a korisnik sredstava je dužan da u opravdanim troškovima projekta učestvuje sa najmanje 25% sopstvenih sredstava ili iz drugih izvora koji nisu državna pomoć.

Za završetak projekta i zapošljavanje novih radnika rok je do tri godine od dana podnošenja prijave za dodelu subvencije, a on se nakon zaključenja ugovora o subvencionisanju može produžiti najviše do pet godina, dok za ulaganja od posebnog značaja rok iznosi do deset godina.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор