Drugi „Startap vikend“ u Beogradu

made-in-germany-rs-startup

Preduzetnici, razvojni timovi, stručnjaci za marketing i finansijeri, ukoliko imate poslovnu ideju ili posedujete veštine neophodne za pokretanje uspešnog biznisa, ne propustite „Drugi beogradski Startap vikend“ koji počinje 9. maja pod pokroviteljstvom Fondacije za kulturu i obrazovanje NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, prenosi agencija „Tanjug“.

Pokretač ove ideje, Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević kaže da je preduzetništvo od ključne važnosti za ekonomski oporavak i predstavlja kičmu svake privrede. On je podsetio da je tokom godina bio domaćin mnogih događaja vezanih za startape i preduzetništvo, kao i da je sa investitorima širom sveta razgovarao o poslovnim mogućnostima koje za njih postoje u Srbiji.

– Prepoznavanje prilika, talenat i obrazovanje su ključ za preduzetništvo, a mi u našoj zemlji blagosloveni smo takvim osobinama. Uspeh prošlogodišnjeg „Startap vikenda“ pokazuje da će veoma brzo to postati naša svakodnevica, a mnogi učesnici nastavili su svoje projekte. Neki od njih su bili finansirani, dok su drugi nastavili da razvijaju svoje inicijative – kaže Karađorđević.

Po njegovim rečima, nije važno samo za naše građane da vide koliko mogu biti uspešni, već i da pokažemo svetu koliko smo talentovani. Kako je dodao, treba nam više aktivnosti, događaja, obuke i podrške da bismo razvili startap eko sistem.

Na prošlogodišnjem prvom „Startap vikendu“, talentovani učesnici su se okupili u Kraljevskom Dvoru u Beogradu, gde su se predano trudili da za samo 54 sata svoje ideje pretvore u praktičan posao. Tada je više od 100 učesnika radilo na 14 različitih ideja uz pomoć 15 mentora iz različitih oblasti, kao i uz aktivno učešće Kraljevske porodice. Samo jedna od kompanija nastala na prošlogodišnjem „Startap vikendu“, „Brides2Bride“, ove godine je od Fonda za Inovacionu delatnost bespovratno dobila 90.000 eura za razvoj svog biznisa.

Drugi beogradski „Startap vikend“ savršena je prilika da se učesnici upoznaju sa potencijalnim partnerima, uz čiju pomoć će svoju ideju pretvoriti u stvarnost, a već postojećim početnicima u preduzetništvu pruža se mogućnost da napreduju u poslovanju i dođu do dodatnih izvora finansiranja.

Organizaciju ovog događaja podržali su i članovi Kraljevskog Saveta za preduzetništvo, među kojima su i „SPEA“ i „SEE ICT“, kao i Fondacija Prestolonaslednika Aleksandra, a zlatni pokrovitelj ovog događaja je kompanija „Ernst i Jang“.

Pobednici „Startap vikenda“ dobiće pozivnicu za učešće na Beogradskom preduzetničkom forumu, konferenciji „FundraiseIT“, da se predstave na „Startit Festu“ i besplatno učestvuju u „Ceed“ programu, kao i mnogobrojne druge vredne nagrade.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор