Dajhman zatvara prodavnicu u Beogradu

Popularni nemački proizvođač obuće Dajhman (Deichmann) zatvoriće svoju prodavnicu u tržnom centru Delta siti u Beogradu, naveli su iz kompanije i dodali da trenutno zatvaraju samo taj objekat.

– Samo se ova prodavnica zatvara, ali Dajhman ostaje otvoren u Srbiji sa 33 filijale i nastaviće da se razvija – rečeno je u sedišu kompanije, a prenosi Blic.

Ugovor o zakupu prodavnice u Delta sitiju ističe 15. decembra. Na njenim vratima piše da je odluka o zatvaranju poslovne prirode.

Dajhman je porodična kompanija osnovana davne 1913. godine u Esenu, gde je i danas sedište kompanije. Jedan je od najvećih nemačkih i evropskih trgovinskih lanaca za proizvodnju i prodaju obuće, koji posluje u više od 20 zemalja i ima više prodavnica u našoj zemlji.

Inače, pod uticajem globalne krize, Grupacija Deichmann gasi marke obuće Onygo i MyShoes.

Onygo je robna marka za mlade, a ova odluka će uticati na 280 radnih mesta. Rad 28 Onygo prodavnica širom Nemačke biće prekinuto najkasnije do 31. avgusta 2024, potvrdio je portparol kompanije, a prenosi Feniks magazin.

I 61 prodavnica u Nemačkoj i 29 u Austriji brenda MyShoes biće zatvorene najkasnije do 31. decembra 2024. Ovom odlukom obuhvaćeno je ukupno 750 radnika za koje kompanija još uvek traži „društveno prihvatljivo rešenje“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор