Lidl otvorio još jednu prodavnicu u Beogradu

Nemački trgovinski lanac Lidl Srbija je otvorio svoju 16. po redu prodavnicu u Beogradu, kod tramvajske okretnice na vrhu Ustaničke ulice, gde će, već tradicionalno, ponuditi građanima tog dela Zvezdare jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta.

– Bilo da potrošači svrate po svoj omiljeni proizvod dok čekaju presedanje autobusa ili dođu u veliku nabavku, dočekaće ih tim ljubaznih kolega, od kojih je čak 35 novozaposlenih – izjavila je Martina Petrović iz Lidla, prenosi B92.

Broj prodavnica nemačke kompanije u Srbiji porastao je na ukupno 57, od čega je samo ove godine otvoreno 11 novih – u Vranju, Bačkoj Palanci, Kruševcu, Mladenovcu, Nišu, Valjevu, dve u Novom Sadu i tri u Beogradu. Posle 3 godine širenja mreže prodavnica, Lidl je ove godine započelo i gradnja svog drugog Logističkog centra u Lapovu.

– Broj novih prodavnica u ovoj godini i početak gradnje novog Logističkog centra na 57 hiljada kvadratnih metara, za nas su pokazatelji da nam se odgovornost sa kojom pristupamo osluškivanju potreba potrošača zaista vraća kao poverenje. I u narednoj godini ćemo nastaviti sa ekspanzijom širom Srbije i stalnim usavršavanjem asortimana – poručila je menadžerka Ana Petrović.

Prilikom gradnje Lidl je prednost uvek davao domaćoj privredi, što je bio slučaj i sa novom prodavnicom u Beogradu, gde su se srpske firme pojavile i u ulozi glavnog izvođača radova, ali i podizvođača. Kompanija sada još planira da finansira instaliranje semafora i prateće infrastrukture jedne od raskrsnica u neposrednoj blizini nove prodavnice.

Kao deo nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), Lidl je jedan od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Nemačkoj i Evropi, koji posluje u 32 zemlje sveta i ima oko 11.550 prodavnica i više od 200 logističkih centara i skladišta u 30 zemalja.

Svoje prve prodavnice Lidl je u Srbiji otvorio u oktobru 2018. godine, a trenutno ima 57 prodavnica u 34 grada širom zemlje. Na osnovu ocenjivanja od strane Top Employers Institute za najboljeg poslodavca, Lidl je nosilac sertifikata “Top Employer Serbia” i “Top Employer Europe”, za 2021. godinu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор