Credit Agricole i KfW finansiraju energetsku efikasnost

Crédit Agricole Srbija je potpisala ugovor sa nemačkom razvojnom bankom KfW o investiranju ukupno 20 miliona eura u projekte obnovljivih izvora energije i razvoja energetske efikasnosti.

Saradnja Crédit Agricole grupe sa nemačkom razvojnom bankom, koja posluje u sastavu Ministarstva Finansija Nemačke, u skladu je sa globalnom strategijom i postulatima društveno-odgovornog poslovanja koji u prvi plan stavljaju ekologiju.

Kroz aranžman sa KfW, Crédit Agricole Srbija će pružiti povoljne uslove kreditiranja za sve vidove poslovanja koji utiču na poboljšanje energetske efikasnosti i razvijaju obnovljive izvore energerije poput: energetski efiksnih sistema grejanja i hlađenja, energetski efikasnog osvetljenja, voznih parkova i mašina sa smanjenom emisijom ugljen dioksida.

Kroz ovu kreditnu liniju preduzetnici i mala i srednja preduzeća imaće mogućnost dobijanja i 10% bespovratnih sredstava kao i potpuno besplatnu pomoć tehničkih konsultanata pri oceni izvodljivosti i isplativosti projekta.

Deo novca iz ovog finansijskog aranžmana biće namenjen i kreditiranju poljoprivrede, a svi zainteresovani moći će da apliciraju za investicione kredite u dinarima ili u evrima sa rokom otplate do 7 godina, uz grejs period u trajanju do tri godine, javlja eKapija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор