Čačak gradi još jednu privrednu zonu

Pored Preljine i Konjevića, i zone Cer, Čačak će u narednih nekoliko godina dobiti još jednu privrednu zonu koja će biti popunjavana u okviru treće faze izgradnje Naučno-tehnološkog parka, najavio je gradonačelnik Milun Todorović.

– Nova privredna zona će upotpuniti ceo privredni ambijent i naravno biće još više novca u budžet grada Čačka – poručio je Todorović, a prenosi Glas zapadne Srbije.

Prema njegovim rečima, Grad Čačak je bio pionir kada je reč o dualnom obrazovanju, a sa tom praksom će i nastaviti.

– Otišli smo i korak dalje, ojačavamo i poboljšavamo uslove, pre svega u srednjem obrazovanju, u našoj Srednjoj mašinskoj školi, kako za tekstilni tako i za metalski sektor. Na taj način trasiramo put da već od srednjeg obrazovanja mladi ljudi znaju gde će imati posao – dodao je gradonačelnik.

On je istakao da je u Čačku trenutno registrovano oko 40.000 zaposlenih i negde oko 3.000 nezaposlenih.

– Ono čega se jedino plašimo u budućnosti jeste ozbiljan nedostatak radne snage, s obzirom na to da već dosta radnika dolazi iz drugih zemalja – naveo je Todorović.

Kako je podsetio, krajem maja kreće izgradnja velike strane fabrike, u kojoj će biti mesta za 800 novih visokoobrazovanih radnika. On je i da se uporedo sa stranim investicijama razvija i domaća privreda Čačka i okoline.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор