Brose nudi stručnjacima perspektivna radna mesta

Nemačka porodična kompanija Brose, četvrti po veličini dobavljač automobilskih delova na svetu, u Pančevu uveliko gradi svoj centar za razvoj i proizvodnju komponenti za električne motore, koji će početi sa radom već sledećeg leta, najavljuju iz kompanije.

U izgradnju nove fabrike u Srbiji Brose će investirati 120 miliona evra, građevinski radovi za sada brzo napreduju, njihov završetak je planiran za proleće, a proizvodnja bi trebalo da počne u avgustu. U ovom centru biće kreirano oko 1.100 radnih mesta, kako u domenu razvoja i proizvodnje, tako i prodaje i kupovine. Proizvodnja u Broseu je visoko automatizovana, a obuhvata i proizvodnju elektronike u uslovima “čiste sobe”.

Zbog toga je nemačka kompanija već počela da traži entuzijastične i motivisane ljude koji žele da pomognu u oblikovanju mobilnosti budućnosti, koji se kreativno suočavaju sa izazovima i koji su otvoreni za promene. Brose takvima nudi perspektivne karijere na pozicijama poput programera softvera i hardvera, menadžera projekta, ispitnog tehničara, referenta za nabavku komponenti, inženjera za održavanje ili montažnog radnika.

U narednim godinama kompanija planira da zaposli oko 900 radnika u svim oblastima proizvodnje, a do 2025. bi trebalo da otvori i svoj razvojni centar u kom će 200 inženjera razvijati nove komponente za električna vozila. Za sve zaposlene kompanija će obezbediti privatno zdravstveno osiguranje koje uključuje i godišnji zdravstveni pregled. Vrhunskim stručnjacima Brose garantuje stručno usavršavanje u Nemačkoj, Meksiku i Kini, kao i učešće u razvojnim programima za menadžment.

Ova porodična kompanija već je pomogla u proširenju kapaciteta za testiranje na korona virus, čime je doprinela zaštiti zdravlja građana Pančeva. Kako kažu u Broseu, cilj im je da sarađuju sa lokalnim školama, Tehničkim univerzitetom u Novom Sadu i Univerzitetom u Beogradu, kako bi na vreme otkrili i promovisali talente u ranoj fazi razvijanja zajedničkih istraživačkih projekata.

Inače, kompanija Brose razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za vrata vozila, prtljažnike i sedišta, kao i elektromotore i elektroniku u samim vozilima. Oko 25.000 zaposlenih u Brose grupi na 65 lokacija u 24 zemlje sveta ostvarilo je u prošloj godini prodaju vrednu 6,2 milijarde eura. Među kupcima njihovih proizvoda nalazi se oko 80 automobilskih brendova, preko 40 dobavljača i 50 proizvođača električnih bicikala.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор