BMW obustavlja proizvodnju zbog nestašice delova

Nakon obustave proizvodnje u Nemačkoj u petak, proizvođač luksuznih automobila „BMW“ prekinuće rad i u svojim fabrikama u Kini i Južnoafričkoj Republici, jer se suočio sa nestašicom delova za upravljačke sisteme, izveštava agencija “Blumberg”.

Po rečima portparola kompanije Majkla Rebstoka, proizvodnja u fabrikama u kineskom gradu Šenjangu i južnoafričkom Roslinu verovatno će biti obustavljena na jedan dan, dok će fabrika u Lajpcigu u Nemačkoj biti delimično zatvorena.

Fabrika u Lajpcigu je zatvorena od petka, a druga u Minhenu ne radi od prošle sedmice, jer neimenovani italijanski proizvođač auto-delova nije uspeo da izvrši isporuke, javlja magazin „Fokus“.

– U ovom trenutku ne možemo reći kada će prestati obustava proizvodnje zbog kašnjenja isporuke delova, tako da ćemo u hodu odlučivati o daljim prekidima. Finansijska šteta kompanije je pod kontrolom, ali se još ne može kvantifikovati. Naša radna grupa stalno radi na rešavanju problema – rekao je Rebstok i objasnio da se problem odrazio na sve modele automobila od serija 1 do 4.

Kompanija BMW ima dve svoje fabrike u severoistočnom kineskom gradu Šenjangu, u kojima zajedno sa kineskim partnerom, kompanijom „Brilijans Čajna Automotiv Holdings“, proizvodi više modela automobila, uključujući tu i sedane serija 3 i 5.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор