Beograd prepolovio zakupnine ugostiteljima

Skupština Beograda je donela odluku da se umanji cena zakupnine ugostiteljima i kinematografima koji svoju delatnost obavljaju u poslovnom prostoru nad kojim Grad ima pravo javne svojine, odnosno nad kojim Grad ima posebna svojinska ovlašćenja.

– Umanjenje od pedeset posto zakupa odnosi se na decembar 2020. i januar 2021. Slično je bilo i tokom proleća kada smo omogućili da se sa pedeset posto zakup plati do kraja ove godine ili u celosti na 12 rata tokom čitave sledeće godine – istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da će se sa ovim umanjenjem Grad odreći dela zarade u iznosu od oko 350 hiljada eura.

On je naglasio da ovo nije pomoć koja u potpunosti rešava probleme zakupaca, ali je, kako je rekao, svakako značajna. Zamenik gradonačelnika Beograda je podsetio i da je Vlada Srbije obezbedila minimalce za sve zaposlene u ugostiteljskoj delatnosti, kao i da je do sada dala 5,8 milijardi eura za pomoć privredi, što, kako je naglasio, nipošto nije mali novac.

– Ekonomija ne sme da bude suviše oštećena, jer onda neće biti para ni za zaštitu javnog zdravlja, što je svakako najveći interes zbog kojeg treba naći meru – poručio je Vesić i dodao da se Grad Beograd zalaže da se radno vreme ugostiteljskih objekata produži, prenosi B92.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор