Beograd će biti organizator izložbe EXPO 2027

U Beogradu će od 15. maja do 15. avgusta 2027. biti održana specijalizovana izložba „BEOGRAD EXPO 2027/EXPO BELGRADE 2027“ sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“/“Play for Humanity – Sport and Music for All“.

U jakoj konkurenciji za ovu prestižnu izložbu, Srbija je u Parizu pobedila Argentinu, Minesotu, Tajland i špansku Malagu, čime je zvanično postala organizator EKSPO 2027, manifestacije koja će doneti novac i investicije koje će se višestruko vratiti preko prelivanja na ugostiteljstvo, hotelijerstvo i turizam, odnosno preko novih radnih mesta i rasta zarada u tim granama, što znači veći privredni rast i jačanje ekonomije, prenose Novosti.

Specijalizovana izložba Ekspo 2027 će biti organizovana pored Nacionalnog stadiona u Surčinu, gde će biti izgrađena sva potrebna infrastruktura, poput smeštajnih kapaciteta i paviljona za zemlje učesnice. Po završetku izložbe postojaće mogućnost prenamene tog prostora, tako da bi deo kompleksa namenjen smeštaju učesnika mogao da se iskoristi za rešenje stambenog pitanja određenih kategorija građana. Ovaj kompleks će doprineti urbanizaciji i razvoju te lokacije, kao i pravilnom i planskom razvoju Beograda. S obzirom na to da će se graditi čitav novi deo grada, ne treba zaboraviti na povećanje zaposlenosti i otvaranje novih radnih mesta.

Organizacija Ekspo izložbe će predstavljati podsticaj infrastrukturnom i ekonomskom razvoju našeg glavnog grada i cele zemlje, dok u geopolitičkom smislu daje veliku vidljivost i mogućnost daljeg razvoja, imajući u vidu da se na manifestaciji očekuje više od 100 različitih učesnika (procenjen broj je 97-120 zemalja, 7-10 međunarodnih organizacija, 5-10 korporativnih paviljona).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор