Vojvodina na sajmu “Expo Real” u Minhenu

Na Međunarodnom sajmu investicija i nekretnina „Expo Real“ u Minhenu, od 8. do 10. oktobra, Autonomna pokrajina Vojvodina će stručnom međunarodnom auditorijumu predstaviti najznačajnije investicione projekte u osam svojih gradova.

Po rečima pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenada Grbića, značaj ovog sajma je i u tome što više od 70 posto njegovih posetilaca, a bude ih između 40 i 50 hiljada, spada u kategoriju donosilaca odluka.

Vođa pokrajinske delegacije je objasnio da „dovođenjem novih investitora, pored otvaranja novih radnih mesta, dolazi i do transfera znanja, novih tehnologija, proizvoda i brendova, koji su nam takođe neophodni kako bismo bili u korak sa svetom i obezbedili ekonomski razvoj Vojvodine“.

On je istakao da će Pokrajinska vlada aktivno nastaviti da radi na poboljšanju i stvaranju pozitivnog poslovnog ambijenta, kao i na podizanju efikasnosti administracije i ekonomsko-pravne sigurnosti, što je ozbiljnim investitorima značajno prilikom razmatranja potencijala za investiranje.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić je izvestio da su vojvođanski gradovi za ovaj sajam pripremili kvalitetne projekte.

– To su najpre radne i poslovne zone koje su prema svojoj infrastrukturnoj opremljenosti i saobraćajnoj povezanosti spremne za dolazak investitora, zatim „grinfild“ i „braunfild“ lokacije, kao i nekretnine, poput hotela i drugih objekata, a imamo i projekte za ulaganja u SPA centre i razvoj turizma – rekao je Drakulić.

On je napomenuo da ovaj sajam predstavlja pravo mesto za susrete sa potencijalnim investitorima, posebno iz Nemačke koja je, sa 1,27 milijardi eura, prva u Vojvodini po vrednosti investicija, kao i po broju zaposlenih, prenosi agencija „Tanjug“.

Predstavljanje infrastrukturnih potencijala Vojvodine na sajmu “Expo Real” organizovano je na osnovu Sporazuma o zajedničkom nastupu na međunarodnim sajmovima, koji je potpisan između Pokrajinske vlade, Razvojne agencije Vojvodine, Privredne komore Vojvodine i gradova Novog Sada, Pančeva, Sombora, Subotice, Zrenjanina, Sremske Mitrovice, Vršca i Kikinde.

Na najvećem evropskom sajmu nekretnina i investicija očekuje se učešće više od 2.000 izlagača iz 35 zemalja i više od 40 hiljada posetilaca iz 75 zemalja, dok je u konferencijskom programu najavljeno učešće oko 500 eksperata.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор