Apatinci iznajmili nemački kruzer za ture po Dunavu

Srpska kompanija iz Apatina, Dunav Serv Shipping, iznajmila je od nemačkog brodovlasnika kruzer za koji sada u ovom vojvođanskom gradu traži kompletnu posadu, počev od kapetana, mornara i brodskih mehaničara, do menadžera, recepcionera, sobarica, kuvara i kelnera.

Kako najavljuje Boris Mašić, predstavnik ove kompanije i predsednik udruženja Nemaca „Adam Berenc“ iz Apatina, saradnja je počela zahvajujući tome što je sa nemačkim brodovlasnikom organizovao u dva navrata dolazak broda sa Podunavskim Švabama u Apatin.

– Saradnja je urodila time da smo osnovali firmu, iznajmili brod i zaposlili naše građane. Brodovlasnik raspolaže sa tri kruzera, a mi smo iznajmili jedan koji putuje na relaciji Pasau – Bratislava – Budimpešta – Estergom – Beč- Duernstein – Pasau. Uz to, ovaj brod putuje i tri puta godišnje do delte Dunava – objašnjava Mašić.

Na ovim turama putnici su isključivo turisti iz Nemačke, čiji organizovan dolazak u Apatin sledeće godine najavljuju i Mašić i lokalna samouprava ove Opštine.

– Za ovu godinu smo planirali dolazak gostiju u oktobru, ali ćemo tek posle popravke pristana moći da započnemo sa planiranjima oko dolaska naših brodova, ali i onih u vlasništvu drugih kompanija. Ova saradnja je otvorila mogućnosti za pokretanje nautičkog turizma u Apatinu, jer je, na žalost, kod nas dunavski turizam potpuno nerazvijen – dodaje Mašić.

Prema njegovim rečima, preduslov za razvoj ove vrste turizma jesu kvalitetni programi, koji bi motivisali brodovlasničke kompanije da u ponudu svojih putovanja uvrste i Srbiju.

– Gosti su veoma zahtevni i ukoliko mi ne ponudimo kvalitetne programe, ostaćemo crna rupa na mapi nautičkog turizma – poručuje Mašić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор