Jubilej Knaufove revolucionarne mineralne vune

Knauf Insulation ove godine obeležava 10 godina od kada je patentirao Ecose Technology, jedinstveno bio-vezivo na bazi brzo obnovljivih materija iz prirode, umesto na bazi naftnih derivata, što je dovelo do revolucije u industriji izolacionih materijala.

I kamena i staklena mineralna vuna se decenijama proizvode tako što se sirovine mineralnog porekla tope na visokim temperaturama kako bi se dobila fina vlakna čija je osnovna karakteristika da zadržavaju vazduh koji je najbolji izolator. Da bi se ova vlakna povezala u rolnu ili ploču neophodno je vezivo, a ono je na bazi naftnih derivata.

Knauf je, međutim, patentirao Ecose tehnologiju pomoću koje se pravi vezivo na bazi brzo obnovljivih materija iz prirode, nakon čega su nastali proizvodi u koje se ne dodaju formaldehid, akrili i boje, niti bilo šta što ne bi trebalo da se nađe u prostoru gde se živi, a Knaufova fabrika u Surdulici je bila prva koja je uvela ovu tehnologiju.

Izolacione ploče i rolne sa Ecose tehnologijom se lakše seku, manje praše i nemaju miris niti isparenja štetnih materija u okruženje, zbog čega su više puta nagrađivane za kvalitet unutrašnjeg vazduha. Mineralne vune Knauf Insulation imaju i Eurofins Gold Sertifikat, uručen od strane vodeće međunarodne grupacije laboratorija za proučavanje i ispitivanje industrijskih proizvoda, čime je potvrđeno da pružaju bolju mikroklimu, a sa njom i zdraviji san, manje alergija i prehlada.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор