Alijanc predviđa maksimum profita

made-in-germany-rs-allianz

Najveća evropska osiguravajuća kuća, nemački “Alijanc”, predviđa da će u 2015. godini ostvariti operativni profit od 10,8 milijardi eura, što predstavlja gornju granicu prvobitne prognoze.

Osiguravajuća kuća zasnovala je ovakva predviđanja na nižim naknadama klijentima i prihodima po osnovu prodaje dela imovine, što je dovelo do kompenzacije negativnog efekta izlaska fonda “PIMCO” iz Alijanca. Inače, nemačka kompanija je investicioni fond PIMCO (Pacific Investment Management Company) otkupila 2000. godine, objašnjava se u saopštenju osiguravajuće kuće, a prenosi agencija “Rojters”.

U drugom kvartalu ove godine Alijanc je ostvario neto profit od 2,02 miijarde eura, uz rast na godišnjem nivou od 15 posto, čime je premašio prognozu analitičara koji su u proseku predviđali 1,78 milijrdi eura neto profita.

U ovom periodu, operativni profit kompanije dostigao je iznos od 2,84 milijarde eura i bio je za 2,6 posto veći u odnosu na isti period prošle godine. Ujedno je bio i nešto niži od projekcija analitičara koji su najavljivali 2,937 milijardi eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор