Za smeće u bašti kazna i do 100.000 eura

Ukoliko otpad koji se skladišti u bašti predstavlja rizik za ljude i okolinu, vlasnici imanja u Nemačkoj mogu dobiti veoma visoku novčanu kaznu do čak 100.000 eura, što pokazuje da u toj evropskoj državi ne možete ni na sopstvenom placu da radite sve što poželite.

U Nemačkoj su propisana ograničenja i za vlasnike imanja, naročito ako je u pitanju odlaganje smeća, bilo da se radi o starim automobilskim gumama, starom nameštaju ili konzervama od farbe, jer se na privatnim posedima često može naći puno toga što treba zbrinuti na pravi način.

S obzirom na to da se često pretpostavlja da na privatnom imanju postoji potpuna sloboda, istrošene stvari koje se više ne koriste uglavnom završavaju u baštu, ali su nemačke vlasti tome stale na put donoseći stroge propise.

Naime, kako ilegalno odlaganje smeća predstavlja prekršaj, kazna za takvo ponašanje može dostići i 100.000 eura, a visina kazne koja se na kraju mora platiti zavisi od količine i vrste otpada, navodi Fenix magazin.

Shodno propisima, najveće i posebno visoke kazne slede onim prekršiteljima koji prirodnu okolinu masovno zagađuju toksičnim otpadom.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор