Za školarce od 25.000 do 40.000 dinara

made-in-germany-rs-djaci-ranac

Kako se u Srbiji bliži početak nove školske godine, roditelji sve češće razmišljaju o spremanju dece za polazak u školu, za šta će ovog septembra morati da izdvoje od 25.000 do 40.000 dinara, prenosi „B92“.

I ove školske godine svi učenici od prvog do četvrtog razreda dobiće besplatne knjige za predmete kao što su matematika, maternji jezik, svet oko nas ili priroda i društvo, kao i radne sveske za te predmete, međutim, sve ostalo što je potrebno đacima za školu roditelji treba sami da dokupe.

Gradski sekretar za obrazovanje Snežana Ðurić, kaže da će Ministarstvo prosvete finansirati nabavku udžbenika, a ukoliko bude oštećenih školskih knjiga, postoji pravilnik kojim je regulisana njihova zamena. Ðurićeva je objasnila da će se, kada počne nova školska godina, i Grad Beograd i Ministarstvo obrazovanja angažovati na opremanju školaraca iz Obrenovca.

Međutim, roditelji u unutrašnjosti i drugim gradovima u Srbiji za kupovinu udžbenika moraće ove školske godine da spreme i više od 12.000 dinara, u zavisnosti od izabranih kompleta i ostalih knjiga koje treba da dokupe. U zavisnosti o kom se kraju Srbije radi, razlikovaće se i cene školskog pribora i opreme za đake.

Beogradski roditelji će tek u septembru saznati koje udžbenike deca nisu dobila besplatno od grada, pa je pred prodavnicama đačkih knjiga u Kosovskoj ulici u Beogradu još uvek prazno i nema redova i gužve.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор